img { vertical-align: text-top; }

VERLOOP BEGELEIDING

Een begeleiding start met één of enkele kennismakingsgesprek(ken) waarbij we ingaan op je klachten of probleem, op je vra(a)g(en) en verwachtingen en op je doelstelling(en). Na deze vrijblijvende gesprekken wordt een verder traject afgesproken of verwijzen we je indien nodig door. Indien de begeleiding wordt verdergezet bij De Ander worden de nodige afspraken gemaakt over het verder verloop van de therapie.

Een individuele sessie voor volwassenen en kinderen duurt 50 min.

Koppelgesprekken en gezinsgesprekken (met 1 of 2 therapeuten) duren 60 min.

Een EMDR-sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Psychotherapie is een persoonlijk en intiem proces. Dat willen we zo min mogelijk verstoren en daarom zijn we tijdens de sessies niet bereikbaar. Wanneer u een bericht nalaat op ons antwoordapparaat, zullen wij u zo snel mogelijk een antwoord geven. Indien u iemand van ons rechtstreeks aan de lijn wilt hebben, kan dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12u en 13u.

Het tarief is afhankelijk van de therapievorm en het aantal betrokken cliënten en therapeuten / van de aard van het psychodiagnostisch onderzoek en de tijdsinvestering die dit vergt.

Therapie:

 • Intakegesprek (1u): € 70,00
 • Individuele therapie (kinderen en volwassenen) (50 min.): € 60,00
 • Koppelgesprekken met 1 therapeut (1u): € 70,00 – Koppelgesprekken met 2 therapeuten (1u): € 80,00
 • Familiegesprekken (1,5u): € 95,00
 • EMDR-therapie (1,5u): € 95,00

Huisbezoeken zijn uitzonderlijk mogelijk wanneer het voor cliënten onmogelijk is om zich naar de praktijk te begeven. Het tarief wordt individueel bekeken en wordt bepaald o.b.v. afstand tot de praktijk en verplaatsingstijd.

Psychodiagnostisch onderzoek:

  • Intelligentie-onderzoek en verslaggeving (op aanvraag logopedist): € 150,oo. De afname van een intelligentieonderzoek kadert in een logopedische begeleiding. Willen de ouders dit laten afnemen op hun vraag, dan is er bijkomend een intake nodig (zie tarief hierboven) om de hulpvraag uit te klaren.
  • Diagnostisch onderzoek naar AD(H)D: € 600,00. Dit onderzoek omvat een intelligentie-, aandachtsonderzoek, een oudergesprek (ontwikkelingsanamnese), een individueel gesprek met het kind (observatie), verwerking (scoring testen, scoring vragenlijsten, contact met de school,  verslaggeving) en afrondingsgesprek.
  • Diagnostisch vooronderzoek naar autisme: € 300,00. Het onderzoek bestaat uit een intakegesprek, oudergesprek (ontwikkelingsanamnese), individueel gesprek met het kind (observatie), verwerking (scoring vragenlijsten, contact met de school, verslaggeving).

De praktijk is gelegen in het centrum van Lembeek (Halle) in de Weerstandsstraat nr. 11. Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat of op het Claesplein (voor de kerk) of het Stevens-de Waelplein (achter de kerk).

We zijn tevens vlot bereikbaar via het openbaar vervoer: het treinstation van Lembeek bevindt zich op enkele minuten wandelafstand en er is een bushalte van De Lijn (lijn 156) vlakbij in de straat.

Betalen kan enkel cash of met de smartphone na elke sessie. Betalingen met de smartphone is mogelijk via de bancontact app die u hier kunt downloaden als u een Iphone heeft en hier voor andere toestellen. Opgelet: betalen met de bankkaart is niet mogelijk.

Wij hebben de gewoonte om bij het begin en einde van een begeleiding terug te koppelen naar de huisarts. Dit gebeurt enkel met instemming van de cliënt en wordt telkens besproken.

Verslagen voor anderen worden doorgaans niet opgemaakt tenzij op expliciete vraag van de cliënt en volgens individueel uurtarief.

In bepaalde gevallen kan het wenselijk of enkel mogelijk zijn om via Skype contact te hebben. Dit dient vooraf besproken te worden en kan enkel gebeuren na afspraak (via het Skype-icoontje onderaan elke webpagina. Daarbuiten zijn we niet bereikbaar via Skype.

U kan een afspraak maken via telefoon, e-mail of de online agenda. Concrete informatie kan u hier vinden.

Als een afspraak kort voor de start ervan wordt geannuleerd, is het voor ons onmogelijk om nog een andere afspraak in te plannen. Daarom worden alle afspraken die minder dan 48 uren voor de start worden geannuleerd, toch aangerekend. Annuleren dient te gebeuren via e-mail naar het e-mailadres info@deander.be of telefonisch op het nummer 02/356.81.38. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12-13uur zijn we rechtstreeks bereikbaar op dit nummer, op alle andere momenten kan u een bericht nalaten en bellen we u spoedig terug.

Andere vragen?

Contacteer ons!